Home Любопитно Неща за японците и секса, които дори не сте и подозирали

Неща за японците и секса, които дори не сте и подозирали

от izumitelno
0 коментар 54,6K преглеждания

В Япония можете да намерите порнографски дискове на всеки ъгъл, а използвано дамско бельо се продава от специални автомати

От съвременните учебници по история и средствата за масова информация познаваме Япония като малка островна държава в Азия, която след Втората световна война, въпреки поражението, успява да извърши икономическо чудо и да се превърне в една от най-напредналите в технологично отношение страни в света.

Използваме висококачествени домакински уреди, автомобили на известни японски марки, многократно сме гледали филми за самураите и гейшите, изненадваме се на борците по сумо, но не знаем нищо за начина на живот на съвременния японец, неговите интереси и перспективи за живота.

Ето няколко интересни факта за тази далечна източна страна и нейните жители.

 

Смартфонът – средство за оцеляване

Развитието на технологиите за японците не е просто желание да улеснят живота си и да изкарат пари, но и да оцелеят.

В Япония има огромен брой вулкани и земетресенията, които се случват почти ежедневно. За да не пострада населението от природни бедствия, те получават сигнали по телефона за предстоящата опасност. Освен това технологиите позволяват активното развитие на качественото строителство.

Умират от работа

И този факт не е шега. Японците наистина страдат от работохолизъм, което ги води до смърт. В Япония дори е въведен специален термин – karoshi, което означава смърт от претоварване и преумора. До 300 души умират всяка година от кароши в страната.

Днес правителството се занимава с този социален проблем, като въвежда официален допълнителен уикенд, а японските компании дори са принудени да гасят светлините в офисите си, за да изпратят служители у дома. Въпреки това, японците не спират да се стремят да се отличат в азиатската и световната икономика. Това е цената на тяхното лидерство.

 

Повечето хора в Япония не избират компания, в която ще трябва да работят. За тях предците вече са направили този избор. Най-често младите хора ходят там, където са се трудили родителите им. Такава наследственост има във всички японски компании.

Проблемни семейства

Поставяйки работата на първо място, съвременните японци напълно забравят за семействата си. Причините за това са много, но една от основните е уредените бракове, когато родителите се договарят за децата си. Тази традиция води до голям брой разводи.

Ето защо самотата е бичът на японското общество. Разводът или нещастният брак водят до самота. Да се ожениш втори път не е лесно.

Неща за японците и секса, които дори не сте и подозирали

За да се справи по някакъв начин с проблема, Япония предоставя услуги, странни за европейците. Например, можете да наемете семейство за един ден или да отидете в салон, за да прегърнете непознат за пари. Това обаче не лекува душата.

Фалшът в семейството се разпространява и в социалните отношения. За един японец мнението на другите е важно. Затова тук често се провеждат великолепни сватби, където актьори играят ролята на щастливите роднини.

Самотата, самозаблудата и депресията водят до високи проценти на самоубийства в Япония. Хората скачат от скалите или отиват в гората Аокигахара, където се самоубиват.

Порнографията не е грях

Неща за японците и секса, които дори не сте и подозирали

Тези, които все още не са готови да се сбогуват с живота, търсят други начини да се справят с вътрешните проблеми. Не е лесно японецът да има връзка с момиче, което харесва, и няма време за това.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Секс скандалите, които затриха цели империи

Тайните на древния секс

 

Изходът е култът към секса. В Япония можете да намерите порнографски дискове на всеки ъгъл, а използвано дамско бельо се продава от специални автомати. Има и специални салони, в които красивите момичета могат да ви напляска за пари.

Японците наричат подобни наклонности древна традиция. Не е изненадващо, че в Япония можете да присъствате на фестивал на фалоси или фестивал, където в местния храм се разхождат голи мъже. Друга особеност на страната е, че в метрото има вагони за жени. Те спасяват дамите от мъжете, които силно се вкопчват в тях.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

20 секс факта, с които изумително много хора не са запознати

Най-изумителните секс рекорди

 

Животните – лек срещу самотата

Животните помагат да се спаси човек от самоубийство и самота в Япония. Тук те са абсолютни фаворити. Дори в хранителните магазини лесно можете да намерите отдел за домашни любимци. Тези, които не могат да си позволят домашен любимец през цялото време, имат възможност да наемат такъв.

Японците не виждат това като жестокост и дори историята за предаността на Хачико не променя отношението им към подобни услуги.

Пристрастени към модерното

Японците обичат да пазаруват в модни бутици и магазини. За да си купят нещо модно, те са готови да стоят в редици с часове.

Също в Япония обичат да ядат вкусно. По правило дори турист, за да влезе в малък ресторант, ще трябва да стои един час, в очакване на своя ред. При такива условия търговете в японските магазини и дори на пазарите не са изключение.

Всичко е замислено, дори и смъртта

В Япония е обичайно да се подготвят за смъртта си предварително. Не можете да натоварвате роднините с тази неприятна задача.

Ето защо тук лесно можете да посетите ритуален магазин, където да обсъдите предварително всички подробности около погребението си и дори да пробвате различни ковчези. А за тези, които предпочитат по-модерни методи за погребение са нано-крематориите.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Изследване: Ето какъв е бил сексът в Османската империя

Още 20 странни факта за секса

8 исторически факта за секса, за които няма да ви разкажат в училищата и университетите

Тези исторически личности се споминали, докато правят секс

Сексът след 40 г. е най-страхотен

Съсипаното детство на Ева Йонеско – момичето, което се превърна в секс играчка на 5-годишна възраст

Сексуалните отношения в епохата на Каролингите

10-те най-сексапилни жени за всички времена

Сексът в Древен Египет

Секс скандалите, шокирали средновековна Европа

Редовният секс прави жените по-красиви

Живот без секс: кои са асексуалните

 

Как и какво се случвало в султанския харем

Сексът през Средновековието

Десетте най-изневеряващи нации по света

 

10 удивителни факта за раждането в Япония, за които никога не сме и предполагали

Нелепи митове за секса, на които всички вярват

Ще се изненадате, като прочетете тези факти за Япония

Жените за комфорт – сексуалните робини на японските войници

 

снимки: pixabay.com / източник: pochivkablitz.bg

Може да харесате още