Home Загадки Нито едно от събитията, описани в Библията, не се е случвало

Нито едно от събитията, описани в Библията, не се е случвало

от izumitelno
0 коментар 7,9K преглеждания

Не е имало унищожаване на стените на Йерихон или пък преселване на евреите от Египет към Обетованата земя, твърдят израелски учените пред вестник La Repubblica. Събитията както от Новия, така и от Стария завет са измислени, подобно на историята за Ромул и Рем.

 

 

Заключението се прави въз основа на многогодишни разкопки, които казват, че героизмът на израелтяните е силно преувеличен. Стени на Йерихон не е имало и свещениците не са ги унищожили със звука на техните тръби.

Нито едно от събитията, описани в Библията, не се е случвало

Ето защо героизмът на завоевателите, за които се твърди, че са се борили срещу превъзхождащите ги по сили ханаанци, е богословска реконструкция, която не се основава на факти твърди археологът Зеев Херцог, един от най-известните професори от факултета по археология в университета в Тел Авив.

 

Той допълва и че разкопките ясно са показали, че израилтяните никога не са били в Египет, никога не са се скитали из пустинята и никога не са завладявали земя, за да предадат на дванадесетте племена.

Няма писание в Библията, което да се е потвърдило от археологическите екипи. Изход например може да се отнася до няколко семейства, а тяхната история е преформулирана.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Според най-старата библия Христос не е бил разпънат на кръста

Ето как е изглеждал в действителност Исус

 

Липсват и исторически свидетелства за Великото царство на Давид и Соломон, описвано като връхна точка на политиката и военната сила на израелтяните. Според Книгата на царете царството се е простирало от бреговете на река Ефрат до Газа.

 

 

Археолозите обаче казват, че подобно царство никога не е съществувало. Разкопките са дали голямо количество материали за периода преди кралството на Давид и Соломон, но няма нито един артефакт, потвърждаващ тяхното съществуване.

И това не означава, че археолозите са търсили на грешното място. Те са получили множество свидетелства, че по времето на Давид и Соломон Йерусалим е голямо селище, в което не е имало централен храм или кралски дворец.

 

Но е по-вероятното внушителното царство да е било племенно княжество, разделено на малки райони.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Защо не бива да палите свещта в църквата от чужди свещи?

Кои са архангелите и каква е тяхната мисия?  

Шокиращи разкрития за Божи гроб! Легендите са истина

 Чудесата в Новия завет

Чудесата на Стария завет

Рупите – българският Йерусалим

  Истинските имена на месеците на български език

Историята на преподобна Стойна и какво пророкувала Ванга за нея

 

Предсказания за бъдещето на България  

 

Методи за премахване на уроки и урочасване при деца

 

снимки: pixabay.com / източник: sanovnik.bg

Може да харесате още