Home Загадки Личности, които продали душата си на Дявола за власт и слава

Личности, които продали душата си на Дявола за власт и слава

от izumitelno
0 коментар 9,8K преглеждания

Пет исторически личности са подозирани от теориите на конспирацията, че са сключили сделки с Дявола точно като доктор Фауст от едноименната творба на Гьоте.

Талантът на Николо Паганини не е всявал доверие сред неговите съвременници и мнозина били убедени, че той е продал душата си, за да свири великолепно на своята цигулка.

%d0%bf%d0%b0%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%bd%d0%b8

Музикантът е бил само на 5 година, когато сам се научава да свири на мандолина, а само 7 години по-късно пише умопомрачителни композиции, останали живи и до днес.

Бурната слава, която му носи неговата музика, обаче го вкарва в капана на хазарните игри и разгулния живот, като само на 22 години той спира да обръща внимание на таланта си.

Според една от легендите по време на концерт на Паганини струните на цигулката му се късат и остава само една, на която той довършва брилянтно изпълнението.

Това кара и църквата да се съмнява в чистата душа на музиканта и дори забраняват погребението му да бъде извършено в Генуа.

Подобна е и историята на блусменът Робърт Джонсън, които е сред музикантите, напуснали този свят на 27 години, пише британският Гардиън.

Преди да стане световно известен, китаристът не е имал особено големи музикални заложби, докато не изчезва мистериозно една вече край Кларксдейл, Мисисипи. Смята се, че там Дяволът му е предложил талант и световна слава срещу неговата душа.

Още на следващия ден Джонсън смайва всички със своите изпълнения и авторски песни. Музикантът умира при доста странни обстоятелства, като все още е загадка къде е погребан.

Пълен неудачник е бил и Хитлер, преди да се сдобие със слава и да причини една от най-големите трагедии в човечеството. Опитвал е да учи и рисува, но се е провалял на всички изпити.

хитлер

До 1933 година, когато става канцлер на Германия за изненада на всички немци. Хитлер се самоубива вечерта на 30 април 1945г., когато настъпва Валпургиевата нощ.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

 

Загадъчните свитъци на Мъртво Море

Кои са седемте смъртни гряха и защо са толкова опасни?

 

Бързият и неочакван възход на Наполеон Бонапарт също водят до съмнения, че той е подписал договор с Дявола, за да стане първият император на Франция.

джон рокфелер

Джон Рокфелер, известен и като Дяволският Бил, също забогатява внезапно, а благотворителните акции преди смъртта му се гледат като опит да изкупи греховете си.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Според най-старата библия Христос не е бил разпънат на кръста

Ето как е изглеждал в действителност Исус 

Преди 8 хил. години цивилизацията в древна Варна е ползвала мистериозни технологии

Знаете ли колко са религиите в България?

Шокиращи разкрития за Божи гроб! Легендите са истина

Откриха „нецензурираната“ Библия, разкриваща неудобни истини

Колбринската Библия: 3 600 годишен текст, който би могъл да пренапише историята

Древната тракийска Библия Бесика

 

Загадката на Непорочното Зачатие… Библията, съдържа загадъчна и тайнствена информация

Предсказания за бъдещето на България

 Откриха „таен код“ в Библията. Старият и Новият завет са криптирали множество събития в бъдещето

 

Признато: Най-древната цивилизация идва от България

Най-популярните библейски пророчества

 

 

инфо: sanovnik.bg

Може да харесате още