Home Любопитно Търсят живи потомци на Исус с находка, открита в България

Търсят живи потомци на Исус с находка, открита в България

от izumitelno
0 коментар 9,5K преглеждания

Науката и религията невинаги са на едно мнение. Но в опит да разкрият нови подробности около живота на Исус Христос и неговите потомци, световно известен генетик и библейски учен обединиха усилия в търсенето си в ДНК на светеца.

 

 

Благодарение на нова технология за детайлен анализ на артефакти, двамата започнаха да изследват свети реликви от цял свят, свързани с Божия син, като някои от тях са Торинската плащаница и Судариума от Овиедо. Двамата се надяват да успеят да вземат ДНК проба на Исус и по този начин да индентифицират съвременните му потомци. Най-голямата надежда в търсенето си двамата учени възлагат на откритите в България кости на братовчеда на Исус – Йоан Кръстител.

В търсенето си генетикът от Оксфордския университет Джордж Бъзби и библейският учен пастор Джо Базиле пътуват от Испания и Италия до Израел и Черно море, за да търсят ДНК от Исус. Те отделят специално внимание на костите на Йоан Кръстител, които бяха открити през 2010 година край Созопол.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Най-големият български остров – от световна сензация до непростим грях – костите на Йоан Кръстител

Мистерията с Торинската плащаница

Предишни изследвания показаха, че реликвите са принадлежали на човек от близкоизточен произход. Двамата изследователи смятат, че костиците са най-важната им находка, защото като братовчед и ученик на Исус двамата светии споделят еднакво ДНК.

 

След като изолираме ДНК от костите на Йоан Кръстител, ще го сравним с това, което сме открили при други реликви, казва Бъзби. Така ще можем да бъдем сигурни, че сме на прав път. Ще смятаме, че сме постигнали успех, ако ДНК-то е същото с това на други кости, за които се смята, че са на Йоан Кръстител, казва още той.

 

Вече разполагаме с богат набор от ДНК проби на хора от целия свят. След като разполагаме с истинското ДНК на Исус, ще можем да установим има ли той живи потомци, които бродят сред нас днес, казва пастор Базиле.

Разбира се, съществува и голям риск от замърсяване на пробите, което може да поведе двамата учени по грешни следи. Точно и поради тази причина те искат да изолират колкото се може повече ДНК от всички познати на света мощи и реликви.

 За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК: Изумително

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Най-ценната и уникална находка в целия свят е открита в България

Библията и Десетте Божи заповеди

 

Съществуват ли наистина ангели  

Нито едно от събитията, описани в Библията, не се е случвало

 

Според най-старата библия Христос не е бил разпънат на кръста

Ето как е изглеждал в действителност Исус

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Кои са седемте смъртни гряха и защо са толкова опасни?  

Загадката на Непорочното Зачатие… Библията, съдържа загадъчна и тайнствена информация

Християнството от люлката до днес

Седем тайнства за Васил Левски

Шест пъти кацаха хора на Луната, 54 години по-късно невярващите се увеличават

От Търново до харема на султана: Принцесата, която се жертва, за да спаси Българското царство

източник: sanovnik.bg

 

Може да харесате още